Haos

De la stânga la dreapta – Corina Moise, Oana Jipa, Mihaela Rădescu. Costum – Călina Langa.

N-am scris și n-am postat nimic pe blog de câteva săptămâni. Sunt încă întreagă la corp și la minte, deși am dat cu capul de pereți, metaforic (sau nu?) – de zeci și zeci de ori. Nu știu să scriu, așa că vorbele care urmează sunt un rezumat tehnic al ultimelor două luni.

În prima parte a lunii iunie, am finalizat vânzarea apartamentului în care am avut cabinetul dentar timp de douăzeci de ani. Am cumpărat anul trecut un spațiu mare și mult mai potrivit pentru servicii medicale, dar – pentru că am încăput pe mâinile a). unui arhitect indolent și incompetent, și b). trăiesc în România, țara unde birocrația este zeul suprem – speranța mea că voi putea să încep amenajarea noului spațiu încă din vara lui 2021, s-a dus dracului, pentru că dosarul meu a zăcut în Primăria orașului de cinci stele (Cluj-Napoca, pentru cine nu știe) timp de aproape 8 (opt) luni, în loc de 30 – 45 de zile, cum mi se promisese. Long story short, autorizația a ieșit acum o săptămână, deci urmează coșmarul al doilea după cel birocratic – amenajarea, găsirea de echipe de muncitori, materiale, bullshit and more bullshit. Începând de azi, 1 august, mi-am întrerupt activitatea de dentist pentru următoarea perioadă, ca să pot să mă ocup de șantier. Pentru că există viață și în afara dinților, am acceptat câteva proiecte fotografice care m-au salvat de la depresie și mi-au asigurat confortul creativ pe care nu suport să-l pierd atunci când viața îmi e futută de factori externi. Primul proiect – campanie vizuală pentru firma CosmeticPlant, cu Angelica Nicoară în centrul ei. Am lucrat bine, aș fi putut lucra formidabil dacă ar fi existat un director de producție, un designer de campanie, și mai multă coerență în echipa lor – pentru că nimic nu e mai nasol într-o ședință foto de campanie, decât să nu ai NICIO indicație, niciun reper creativ. În fine, am scos-o la capăt tocmai la timp ca să trec iar în sfera imobiliară, mai exact la o repriză fulger de renovare a unui apartament al familiei. Cum-necum, în perioada asta ni s-a furat un portofel cu o sumă foarte mare de bani, plus acte care acum trebuie refăcute. Dar! No rest for the wicked – a trebuit să plec în 15 iulie la București pentru un alt proiect fotografic (ilustrarea într-o formă modernă a personajului Domnișoara Christina, din nuvela omonimă a lui Eliade). Weekendul bucureștean a fost minunat. O cină pur și simplu perfectă cu Irina și Radu Paraschivescu, o ședință foto bună (nu zic “foarte” bună, pentru că studioul unde am lucrat e mic, întunecat și oribil de înghesuit) cu trei actrițe pe care îmi doresc sincer să le reîntâlnesc fără presiunea timpului și a unei teme rigide/ Oana Jipa, Corina Moise și Mihaela Rădescu. O altă seară faină cu Ileana Braniște, Cristi Ștefănescu, și Cătălin Ceaușoglu. M-am întors degrabă la Cluj – iar renovare, iar Leroy-Merlin, iar ședințe foto pentru al treilea proiect – Ierbarul Muzical, propus de cei de la CosmicHouse.

Acum trei seri le-am revăzut și fotografiat pe simpaticele Cosmina și Georgiana, cred că e prima sesiune foto pe care mi-am dorit-o în ultimele 3 luni, pentru că nu am avut o agendă impusă, și, mai ales, am pozat știind că materialul pentru Domnișoara Christina fusese deja predat. Mâine merg la cabinetul vechi pentru niște ultime retușuri și consultații, miercuri o să mutăm aparatura medicală, iar de joi sper că mă pot considera șomer de lux pentru câteva luni.

Peste trei săptămâni plec la Berlin. Cam atât despre mine și două treimi ale verii lui 2022. Pun ca ilustrare la povestea mea lungă și dezlânată, o imagine din proiectul Domnișoara Christina. Abia aștept să văd imagini de la vernisaj, pentru că nu cred să posed energia și reziliența de a mai face o tură spre București, chiar și fără toate gențile și desagii de props și aparatură, pe care i-am cărat cu mine la ședința foto. Link la eveniment – aici: CELE CARE NU SE VĂD.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s