HBO și Taormina

Mă uit la seriale. Nu aș numi acest obicei gregar o “plăcere vinovată”, pentru că e de-a dreptul un viciu, mai ales în perioada asta de sabbatical forțat. Mă trezesc, petrec niscaiva quality time cu motanii, îmi fac cafeaua, deschid computerul. Tab după tab – Netflix, HBO Max, Mubi, site-uri online cu seriale. E mai rău decât viața reală, dar ceva mai bine decât un joint sau o criză de depresie/anxietate. “Comfortably numb” pentru 2-3 ore.

Acum câteva zile am văzut un nou episod (S02, ep2) din White Lotus. Până să mă lămuresc despre ce e vorba – scenariu subțirel, feminist, woke, The White Lotus se vrea subtil, mă rog – rețeta serialului american cu pretenții, dar care eșuează prin exces de zel și frumusețe excesivă a actorilor. Cum ar veni – să critici white privilege, folosind fix white privilege. În fine, revin la subiect. Directoarea made in Italy a hotelului, intră la o cafenea să cumpere una coppa. După trei secunde îmi dau seama că am fost acolo, tot la o cafea, anul trecut.

Taormina, frumusețea fără limite, cu soarele de sub vulcan, cu străzile pietruite, cu urcușul la Madonna della Rocca, și cu coborâșul la mare și la terasele de pescari de pe mal. Cafeneaua se numește Bambar. Habar n-am de unde i se trage denumirea, am remarcat genul ăsta de fațade în Sicilia mai mult decât în restul Italiei, și mai apoi, în Spania – picturi mari decorative, pe plăci de ceramică. Am căutat fotografiile pe care le-am făcut acolo, mi-a stat inima-n loc când am văzut că nu am nimic pe Google Photos, dar mulțam fain, aveam o serie salvată de pe x100v.

(imagine din film/ White Lotus – S02, ep.3)

(fotografie făcută în Taormina, în octombrie 2021)

Ah, și ce mai am de adăugat e că mi se pare că oamenii din fotografia mea ar fi putut fi foarte bine actori în serial. Cel puțin tipul, cu mutra autosuficientă, și cu îmbrăcămintea parcă aleasă pentru un meci de golf.

/ends.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s